ISO 3961:2018

مواصفة قياسية دولية   إصدار سابق · اعتمدت بتاريخ ٢٤ يوليو ٢٠١٨

Animal and vegetable fats and oils — Determination of iodine value

ملفات الوثيقة ISO 3961:2018

الإنجليزية 12 صفحات
إصدار سابق
31.41 OMR

مجال الوثيقة ISO 3961:2018

This document specifies a reference method for the determination of the iodine value (commonly known in the industry as IV) of animal and vegetable fats and oils, hereinafter referred to as fats.

Annex B describes a method for the calculation of the IV from fatty acid compositional data. This method is not applicable to fish oils. Furthermore, cold-pressed, crude and unrefined vegetable oils as well as (partially) hydrogenated oils can give different results by the two methods. The calculated IV is affected by impurities and thermal degradation products.

NOTE The method in Annex B is based upon the AOCS Official method Cd 1c-85[10].

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 19490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Dentistry — Sinus membrane elevator
ISO 8168:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Aerospace — Bolts, with MJ threads, made of heat and corrosion resisting steel, strength class 1 100 MPa — Procurement specification
ISO 2903-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
ISO metric trapezoidal screw threads — Tolerances — Part 2: Limits of sizes
ISO 10545-23:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Ceramic tiles — Part 23: Determination of elastic modulus for glazed and unglazed ceramic tiles, substrate and glaze layer