ISO 4628-10:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٥ مارس ٢٠٢٤

Paints and varnishes — Evaluation of quantity and size of defects, and of intensity of uniform changes in appearance — Part 10: Assessment of degree of filiform corrosion

ملفات الوثيقة ISO 4628-10:2024

الإنجليزية 8 صفحات
الإصدار الحالي
31.18 OMR

مجال الوثيقة ISO 4628-10:2024

This document specifies a method for assessing the amount of filiform corrosion developed from a scribed mark by measuring the length of the longest filament L and the most frequent length M of filaments.

Pictorial examples provided in Annex A of this document illustrate different ratings for the degree of filiform corrosion. A comparison of the test panels with the 12 pictures in Annex A does not supersede the obligatory numerical assessment (method 1 or 2).

ISO 4628-1 defines a system used for designating the quantity and size of defects and the intensity of uniform changes in appearance of coatings and outlines the general principles of the system. This system is intended to be used, in particular, for defects caused by ageing and weathering, and for uniform changes such as colour changes, for example yellowing.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 37303:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Compliance management systems — Guidance for competence management
ISO 37302:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Compliance management systems — Guidance for the evaluation of effectiveness
ISO 21740:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Space systems — Launch window estimation and collision avoidance
ISO 7899-3:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Water quality — Enumeration of intestinal enterococci — Part 3: Most probable number method