ISO 17099:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٤ يونيو ٢٠٢٤

Radiological protection — Performance criteria for laboratories using the cytokinesis-block micronucleus (CBMN) assay in peripheral blood lymphocytes for biological dosimetry

ملفات الوثيقة ISO 17099:2024

الإنجليزية 35 صفحات
الإصدار الحالي
65.7 OMR

مجال الوثيقة ISO 17099:2024

This document gives guidance on

a)       confidentiality of personal information for the customer and the laboratory,

b)       laboratory safety requirements,

c)        calibration sources and calibration dose ranges useful for establishing the reference dose-response curves that contribute to the dose estimation from CBMN assay yields and the detection limit,

d)       performance of blood collection, culturing, harvesting, and sample preparation for CBMN assay scoring,

e)       scoring criteria,

f)         conversion of micronucleus frequency in BNCs into an estimate of absorbed dose,

g)       reporting of results,

h)       quality assurance and quality control, and

i)         informative annexes containing sample instructions for customers, sample questionnaire, a microscope scoring data sheet, and a sample report.

This document excludes methods for automated scoring of CBMN.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph