ISO 20233-2:2019

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٧ أغسطس ٢٠١٩

Ships and marine technology — Model test method for propeller cavitation noise evaluation in ship design — Part 2: Noise source localization

ملفات الوثيقة ISO 20233-2:2019

الإنجليزية 10 صفحات
الإصدار الحالي
31.12 OMR

مجال الوثيقة ISO 20233-2:2019

This document specifies a model test method for propeller cavitation noise evaluation in ship design, focusing mainly on the noise source localization.

The procedure comprises the model test set-up, noise measurements, data processing and source localization. The target noise source being propeller cavitation, this document describes the test set-up and conditions to reproduce the cavitation patterns of the ship, which is the same as in ISO 20233‑1. The noise measurements are performed using a hydrophone array for the source localizations. Therefore, the instrumentation of the hydrophone array is also addressed, as well as a suitable array signal processing of the measured data. Finally, a method to visualize and to interpret the results is presented.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)