ISO/PAS 5643:2021

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٨ مايو ٢٠٢١

Tourism and related services — Requirements and guidelines to reduce the spread of Covid-19 in the tourism industry

ملفات الوثيقة ISO/PAS 5643:2021

الإنجليزية 47 صفحات
الإصدار الحالي
75.08 OMR

مجال الوثيقة ISO/PAS 5643:2021

This document establishes requirements and recommendations for tourist organizations to prevent the spread of coronavirus SARS-CoV-2 in order to protect their employees’ health from COVID-19 and to provide safer tourist services and products to tourists and residents.

NOTE   This document does not address after-work practices of employees.

This document applies to the whole tourism value chain, including the following 20 subsectors:

  • accommodation
  • adventure tourism and ecotourism
  • beaches
  • catering services
  • golf services
  • medical and wellness spas
  • MICE tourism
  • museums and heritage sites
  • natural protected areas (NPAs)
  • night leisure
  • scuba diving
  • ski areas
  • theme and leisure parks

NOTE   This includes water parks, animal parks (zoos, aquariums, wildlife refuges) and family entertainment centres.

  • tourist transport
  • tourist guides
  • tourist visits
  • tourist information offices
  • travel agencies
  • unique public spaces
  • yacht harbours and nautical activities

Each tourist organization is expected to conform only to those measures that apply to the services that it offers, including the core requirements established in Clause 4, the relevant applicable subclause in Clause 5 and the relevant applicable ancillary services and facilities in Clause 6.

NOTE   The term tourist organization applies for all 20 subsectors.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO/IEC 23090-31:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Information technology — Coded representation of immersive media — Part 31: Haptics coding
ISO/CIE 8995-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Light and lighting — Lighting of work places — Part 1: Indoor
ISO 6579-4:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Microbiology of the food chain — Horizontal method for the detection, enumeration and serotyping of Salmonella — Part 4: Identification of monophasic Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) by polymerase chain reaction (PCR)
ISO 9466:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Railway applications — Coating of passenger rail vehicles