ISO/PAS 5643:2021

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
· اعتمدت بتاريخ ١٨ مايو ٢٠٢١ ·

Tourism and related services — Requirements and guidelines to reduce the spread of Covid-19 in the tourism industry

الترفيه والسياحة بصفة عامة
* تشمل إدارة الأحداث في الخارج (الهواء الطلق). مكاتب المعلومات السياحية. الخدمات السياحية. الفنادق... إلخ
إدارة الشركات وتنظيمها بصفة عامة
*تشمل الجوانب القانونية وتحمل المسئولية في الإدارة

ملفات الوثيقة ISO/PAS 5643:2021

الإنجليزية 47 صفحات
الإصدار الحالي
76.76 OMR

مجال الوثيقة ISO/PAS 5643:2021

This document establishes requirements and recommendations for tourist organizations to prevent the spread of coronavirus SARS-CoV-2 in order to protect their employees’ health from COVID-19 and to provide safer tourist services and products to tourists and residents.

NOTE   This document does not address after-work practices of employees.

This document applies to the whole tourism value chain, including the following 20 subsectors:

  • accommodation
  • adventure tourism and ecotourism
  • beaches
  • catering services
  • golf services
  • medical and wellness spas
  • MICE tourism
  • museums and heritage sites
  • natural protected areas (NPAs)
  • night leisure
  • scuba diving
  • ski areas
  • theme and leisure parks

NOTE   This includes water parks, animal parks (zoos, aquariums, wildlife refuges) and family entertainment centres.

  • tourist transport
  • tourist guides
  • tourist visits
  • tourist information offices
  • travel agencies
  • unique public spaces
  • yacht harbours and nautical activities

Each tourist organization is expected to conform only to those measures that apply to the services that it offers, including the core requirements established in Clause 4, the relevant applicable subclause in Clause 5 and the relevant applicable ancillary services and facilities in Clause 6.

NOTE   The term tourist organization applies for all 20 subsectors.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24232:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Protective clothing — Protection against rain
ISO 9241-920:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Ergonomics of human-system interaction — Part 920: Tactile and haptic interactions
ISO 7683:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Design criteria and test methods for removable shrink labels applied to PET bottles
ISO 7661:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Aerospace fluid systems — Clamp blocks for tube lines having axial alignment — Design requirements and qualification testing (metric series)