ISO 19115-3:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٣ أغسطس ٢٠٢٣

Geographic information — Metadata — Part 3: XML schema implementation for fundamental concepts

ملفات الوثيقة ISO 19115-3:2023

الإنجليزية 100 صفحات
الإصدار الحالي
93.6 OMR

مجال الوثيقة ISO 19115-3:2023

This document defines an integrated XML implementation of ISO 19115-1 and ISO 19115-2 by defining the following artefacts:

     a set of XML schema required to validate metadata instance documents conforming to conceptual model elements defined in ISO 19115-1 and ISO 19115-2; and

     a set of ISO/IEC 19757-3 (Schematron) rules that implement validation constraints in the ISO 19115-1 and ISO 19115-2 UML models that are not validated by the XML schema.

This document describes the procedure used to generate XML schemas from ISO geographic information conceptual models related to metadata. The XML schemas are generated directly from the conceptual UML model (8.5).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph