ISO 21646:2022

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٢ مايو ٢٠٢٢

Solid recovered fuels — Sample preparation

ملفات الوثيقة ISO 21646:2022

الإنجليزية 61 صفحات
الإصدار الحالي
83.66 OMR

مجال الوثيقة ISO 21646:2022

This document specifies methods for sample preparation to ensure representativeness of the samples throughout the preparation procedures to produce general analysis samples. Suitable test portions can be taken from the laboratory or general analysis samples and used for analysis according to the specific requirements defined in the corresponding analytical procedures.

This document specifies the correct sample preparation sequence to be applied to:

a) the composite sample, in order to produce a laboratory sample (taking into account large pieces of solid recovered fuel);

b) each sub-sampling step throughout the testing programme;

c) the laboratory sample, in order to obtain suitable test portions;

d) ensure the representativeness of the test portions that have been taken according to the sample preparation plan, prior to physical analysis, chemical analysis or both (e.g. extractions, digestion, analytical determinations).

The methods specified in this document can be used for sample preparation, for example, when the samples are to be tested for bulk density, biomass content determination, mechanical durability, particle size distribution, moisture content, ash content, ash melting behaviour, calorific value, chemical composition, impurities and self-heating properties. The methods are not intended to be applied to the very large samples required for the testing of bridging properties.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO/IEC 23090-31:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Information technology — Coded representation of immersive media — Part 31: Haptics coding
ISO/CIE 8995-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Light and lighting — Lighting of work places — Part 1: Indoor
ISO 6579-4:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Microbiology of the food chain — Horizontal method for the detection, enumeration and serotyping of Salmonella — Part 4: Identification of monophasic Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) by polymerase chain reaction (PCR)
ISO 9466:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Railway applications — Coating of passenger rail vehicles