ISO 24508:2019

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٤ مارس ٢٠١٩

Ergonomics — Accessible design — Guidelines for designing tactile symbols and characters

ملفات الوثيقة ISO 24508:2019

الإنجليزية 13 صفحات
الإصدار الحالي
46.89 OMR

مجال الوثيقة ISO 24508:2019

This document provides design guidelines and requirements for tactile symbols and characters used for information and marking for people who need non-visual or non-auditory information. It is applicable to products, facilities and equipment in housing and transportation, services and packaging, where tactile symbols and characters may be used.

This document specifies the physical characteristics of tactile symbols and characters for ease of legibility by touch taking into account human abilities of tactile sense and their aging effect. It does not specify semantic characteristics of tactile symbols and characters.

This document is applicable to tactile symbols and characters of convex-type touched by fingers.

It is not applicable to specifically coded tactile symbols or characters such as those of Braille, nor to those with vibratory or temporal changes.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 37303:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Compliance management systems — Guidance for competence management
ISO 37302:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Compliance management systems — Guidance for the evaluation of effectiveness
ISO 21740:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Space systems — Launch window estimation and collision avoidance
ISO 7899-3:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Water quality — Enumeration of intestinal enterococci — Part 3: Most probable number method