ISO 10791-1:2015

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢١ يناير ٢٠١٥

Test conditions for machining centres — Part 1: Geometric tests for machines with horizontal spindle (horizontal Z-axis)

ملفات الوثيقة ISO 10791-1:2015

الإنجليزية 85 صفحات
الإصدار الحالي
105.79 OMR

مجال الوثيقة ISO 10791-1:2015

ISO 10791-1:2015 specifies, with reference to ISO 230 1, the geometric tests for machining centres (or other numerically controlled machines, where applicable) with horizontal spindle (i.e. horizontal Z-axis).

It applies to machining centres having three numerically controlled linear axes (X-axis up to 5 000 mm length, Y-axis up to 3 200 mm length, and Z-axis up to 2 000 mm length), but refers also to supplementary movements, such as those of rotary, tilting, and swivelling tables. Movements other than those mentioned are considered as special features and the relevant tests are not included.

It takes into consideration four possible types of tables, fixed and rotary: horizontal non-rotating tables; tables rotating around a vertical B'-axis; tables rotating around a vertical B'-axis and tilting around a horizontal A'-axis; tables rotating around a horizontal A'-axis and swivelling around a vertical B'-axis.

It does not consider accessory spindle heads, which are covered by ISO 17543-1.

ISO 10791-1:2015 deals only with the verification of geometric accuracy of the machine and does not apply to the testing of the machine operation, which should generally be checked separately. Tests not concerning the pure geometric accuracy of the machine are dealt with in other parts of ISO 10791.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
OS GSO ISO 456:1994
ISO 456:1973 
مواصفة قياسية عمانية
المواد ذات النشاط السطحي - تحليل الصابون - تقدير القلوي الكاوي الطليق